NCAGE
1128Q

You are here

  NSN 4230-420000949

   

  ZA NEPREKINJENO IN SOČASNO DETOKSIFIKACIJO – DEKONTAMINACIJO LJUDI, OPREME, VOZIL, TERENA IN GASILSKE OPERACIJE

  KONTEJNER ZA RKB DEKONTAMINACIJO

   

  Kontejner za RKB dekontaminacijo je izdelan po večletnih izkušnjah v RKB detoksifikacijskem / dekontaminacijskem sektorju na vojaškem in civilnem področju zaščite.

  Za namestitev kontejnerja potrebujeta dve osebi 10min. Kontejner enostavno raztovorimo z vozila s pomočjo lastnega sistema za raztovarjanje.

  Enota opremljena s kontejnerjem za RKB dekontaminacijo lahko izvaja učinkovito dekontaminacijo ljudi, opreme, vozil in terena in je prav tako sposobna sodelovati v gasilskih operacijah. Kontejner za RKB dekontaminacijo mora biti poslan v bližino kontaminiranega območja. Če veter spremeni smer, lahko kontejner prestavimo proti vetru le v nekaj minutah.

  Kontejner ima vse karakteristike kontejnerja tipa SH3 (20ft):

   

  • dolžina 6055mm
  • širina 2435mm
  • višina 2435mm
  • teža (prazen) ≤4000kg

  Kontejner vzdrži naslednje statične obremenitve:

   

  • porazdeljeno:
   • streha in tla 12.500 N/m2
   • sprednje stene 7000 N/m2
   • stranske stene 4500 N/m2
   • tla 27.000 N/144cm2
  • koncentrirano:
   • tla 27.000 N/144cm2

  Temperaturno območje delovanja kontejnerja za RKB dekontamonacijo je od –20 do +44?C. Kadar je kontejner zaprt je pripravljen za transport. Zaprt se ne poškoduje in njegove zmogljivosti se ne zmanjšajo tudi pri zunanjih temperaturah od –40 do +55°C. Ima sistem proti zamrzovnju vode, ki se sproži avtomatsko ko temperatura pade pod nastavljeno. Kontejner lahko deluje 20 ur pri relativni vlagi 97%.

  Podporna struktura kontejnerja je konstruirana iz debele jeklene konstrukcijske pločevine, ki je pritrjena na osmih vogalnih blokih. Na straneh je zaprt s (sendvič) paneli, ki so sestavljeni iz pobarvane kovinske pločevine na zunanji strani in nerjaveče pločevine na notranji strani. Med njima je nameščen negoreči izolacijski material. Panela sta med seboj povezana s konstrukcijo iz lahke litine. Spoji so vodotesni. Kontejner ima koeficient toplotne izmenjave (toplotne prevodnosti) ≤1,7 Kcal/°C m2 h.

  Streha je konstruirana iz enakih panelov kot podporna struktura. Centralni del strehe je ojačan z jekleno ploščo za zaščito v primeru padanja dvižne kljuke na streho. Po strehi je možna hoja po nedrsečem materialu.

  Tla kontejnerja so narejena iz večplastnega ladijskega lesa, prekritega z nedrsečimi ploščami iz aluminija. Spoji med ploščami iz aluminija so vodotesni in iztok katerekoli tekočine teče po tej površini skozi odtočne luknje v tleh.

  Vhodna vrata v kontejner so približne dimenzije 700 X 2000mm, najdemo jih na levi, desni in zadnji strani. Zagotovljeni so dvoje stopnic za dostop.

  Kontejner lahko deluje na vozilu ali na tleh. Zaradi tega so zagotovljene poti po stranskih in zadnji strani. Te poti so narejene iz nosilne kovinske konstrukcije z nedrsečimi ploščami iz aluminija. Vse poti so opremljene z zložljivimi ograjami in z oknicami zaščitene pred dežjem, katere podpirajo plinske vzmeti in varovalni bloki. Ko so vse poti in oknice zaprte je kontejner zaprt, zaščiten in pripravljen za transport.

  Na spodnjem delu kontejnerja (pod pohodnimi tlemi) kontejnerja najdemo rezervoar za vodo iz nerjevečega jekla s kapaciteto 3000 litrov. Opremljen je s signalizacijo in merilnikom nivoja vode. Kadar sistem deluje se s pomočjo samostojnega generatorja pri nizkih zunanjih temperaturah avtomatsko vključi sitem za vode v rezervoarju.

  Kontejner je opremljen s sistemom, ki omogoča samostojno iztovarjanje z vozila. Sistem je sestavljen iz 4 hidravličnih valjev in upravljalne konzole na sedem metrov dolgem kablu za upravljanje z razdalje. Pri postavljanju kontejnerja lahko preverjamo vodoravnost namestitve s pomočjo vodnih tehtnic nameščenih na kontejnerju.

  Kontejner ima dva RKB detoksifikacijska / dekontaminacijska sistema Sanijet C 1126 HR in zagotavlja naslednje minimalne zmogljivosti:

  dekontaminacija / detoksifikacija vozil

  z enim Sanijet C 1126 HR do 15 vozil/h z vodo pri 90 barih – 1020 l/h – 90 °C ali z dvema Sanijet C 1126 HR do 30 vozil/h

  dekontaminacija / detoksifikacija ljudi

  en Sanijet C 1126 HR do 150 ljudi/h z vročo vodo pri 3 barih – 3000 l/h – 34/36 °C

  dekontaminacija / detoksifikacija opreme

  en Sanijet C 1126 HR z paro pri 20 barih – 368 l/h – 180 °C

  dekontaminacija / detoksifikacija terena

  en Sanijet C 1126 HR s pomočjo mešalne posode približno 12.000 m2/h pri hitrosti 4km/h, širina pasa 3m in 50 l/min, mešano z 5 kg BX24.

  gasilske operacije

  področje delovanja 20 m – 60 l/min

   

  Kontejner

   

  Kontejner